Wat zijn Cacaodoppen

Cacaodoppen

 
Cacaodoppen worden verkregen bij de winning van cacaobonen. Cacaobonen die voornamelijk uit Afrika en de Cariben komen, worden gebruikt voor de productie van chocolade. De cacaodoppen zijn als restproduct bijzonder goed en voordelig inzetbaar als bodembedekker in tuinen. Cacaodoppen zijn zeer gemakkelijk te verwerken en door een ieder aan te brengen. Cacaodoppen passen als bodembedekker in ieder soort tuin vanwege het natuurlijke karakter van dit product. Door de cacaodoppen te bevochtigen nadat ze gelegd zijn, komen de dopjes nog beter op elkaar te liggen. Uiteindelijk zullen de cacaodoppen een grote bijdrage leveren aan de vochtregulatie van de tuin. Hiervan profiteren de grotere gewassen met verder uitgestrekte wortelen, terwijl onkruid geen zonlicht krijgt en dus niet zal opkomen. Cacaodoppen zijn voordelig, omdat ze een restproduct zijn. Toch gaan de cacaodoppen een flinke tijd mee. Enigszins afhankelijk van de ondergrond van de tuin kunt u een tijd genieten van cacaodoppen als bodembedekker. Zijn de cacaodoppen aan vervanging toe, dan kunnen ze eenvoudig worden omgespit in de grond. Door de cacaodoppen om te spitten dragen zij bij aan het luchtig maken van de bodem, waardoor de geplante gewassen beter gedijen. Een nieuwe laag cacaodoppen kan vervolgens worden aangebracht en de tuin zal er weer fris uitzien. De cacaodoppen geven geen hinderlijke stank tijdens het vergaan, maar worden geleidelijk opgenomen in de bodem. Cacaodoppen vormen hiermee de ideale milieuvriendelijke bodembedekker die zeer betaalbaar is!